PONOVO SA NAMA "RK KOLUBARA"

Sa nama je ponovo član Super B rukometne lige Srbije Rukometni klub Kolubara Lazarevac.Na ORKA TOURNAMENTS 2017 BANJA LUKA nam dolaze sa tri selekcije dječaka u kategorijama 2000 i mlađi, 2002 i mlađi i 2004 i mlađi. Kako su već osvajali medalju i imali najboljeg igrača nadamo se da ćr ponoviti uspjeh. Doboro nam  došli.

O klubu:

Rukometni klub „Kolubara“ iz Lazarevca osnovan je 1960. godine.  Sve je počelo na igralištu tada novootvorene tehničke škole. Ekipa srednjoškolaca i entuzijasta te 1960. godine osniva klub. 18Prvi teren  bio je posut šljakom a kasnije kako se razvijao kombinat Kolubara, koji je pomagao sport koliko je mogao, taj teren je bio i asvaltiran. Kasnije je pored fudbalskog terena nikao još jedan asvaltni teren. 23 U početku rukomet nije bio prihvaćen na zavidnom nivou jer su Lazarevačke škole pohađali uglavnom učenici sa sela koji nisu imali rukometne terene. Od sportova, u to vreme, igrao se samo fudbal i bilo je dosta teško privoleti decu da se bave rukometom. Klub je u početku svog postojanja igrao utakmice bez zvaničnog takmičenja tj. igrale su se utakmice sa komšijskim ekipama iz Valjeva, Aranđelovca i Beograda. Pošto se nije mnogo zaostajalo za tim ekipama klub je počeo sa zvaničnim takmičenjima od najniže lige tj. Od Druge Srpske lige. 1Dobre igre donele su i omasovljenje rukometa, koji je posle fudbala najstariji sportski kolektiv u našoj opštini. Klub je od svog osnivanja pa do danas prolazio sve lige počev od Druge Srpske lige, Srpske lige, Druge lige da bi 2006. godine ulaskom u Super ligu Srbije zaokružili svoj rukometni put.

Danas rukometni klub Kolubara, pored seniorske selekcije okuplja i sve kategorije mlađih uzrasta, kontinuirani rad koji na duže staze obezbeđuje dobre rezultate. Organizovan rad sa mlađim kategorijama počinje osamdesetih godina, što donosi i prvi trofej u istoriji kluba. Generacija 1978. godišta osvaja Prvenstvo Srbije 1993. godine. Ovakav rad sa mladima davalo je rezultate jer su iz našeg kluba ponikli igrači koji su stizali i do reprezentativnog dresa naše zemlje kao što su: Anđelović Danijel, Vučićević Milan, Matović Vladimir… Pored njih dosta naših igrača igra u mnogim evropskim klubovima.

Zanimljivosti

UČESTVIJETE LI NA ORKA 2014?:

Brojač poseta

  • Ukupno poseta: 1643023

Translate

 

Reklame